Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta i elegancka sałatka z łososiem doskonale sprawdzi się w czasie imprez lub rodzinnych uroczystości. Nie tylko doskonale smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole. Jej zrobienie zajmuje zaledwie kilka chwil, ale uprzedzamy, że równie ekspresowo znika ze stołu.
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 113
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 410
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 413
Pierogi z grzybami i kapustą to tradycyjne danie kuchni polskiej, idealne na...
Odsłon: 113
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 410
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 413
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i oddziel żółtka od białek. Każdą część posól. Żółtka rozdrobnij z pomocą noża lub widelca. Cebulę czerwoną umyj, obierz i drobno posiekaj w kostkę. Ogórki kiszone też pokrój. Odsącz je od powstałego soku, aby nie były zbyt mokre. Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Kukurydzę odsącz z zalewy. Świeży szczypiorek posiekaj.
Teraz posiekaj białka drobno. Zrób z nich warstwę wierzchnią swojej sałatki. Łososia wędzonego pokrój w cienkie paski. Udekoruj sałatkę. Przykryj całość i włóż do lodówki minimum na całą noc, aby składniki się przegryzły.
Wszystkie składniki oprócz białek jajek umieść w misce. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, dodaj majonez i musztardę sarepską. Ponownie wymieszaj. Uformuj ze składników kopiec, może być bardziej okrągły lub podłużny. Odrobinę majonezu wykorzystaj do tego, aby rozsmarować powierzchnię z zewnątrz.